Експлоатация и съхранение надуваеми лодки от ПВЦ материал

Експлоатация и съхранение надуваеми лодки от ПВЦ материал

Надуваемите лодки от PVC материали са много издръжливи и непретенциозни и лесни за поддръжка и съхранение.Следвайте някои прости правила, за да може вашата лодка да съхрани работните си свойства много години.

Експлоатация

Използвайте вашата надуваема лодка и нейното оборудване само по предназначение, като се вземат предвид техническите характеристики на лодката. Предприемайте мерки за предотвратяване на повреди на надуваемата лодка (балони, компоненти, оборудване).

Категорично забранено:

1.Надуването на балоните повече от нормалното налягане 0.15 ат.

2.Използването на ндуваемата лодка при штормово време без индивидуални спасителни средства.

3.Натоварване на надуваемата лодка повече от установената товароподемност.

4.Използването на извънбордов двигател, ако това не е прездвидено за конкретния модел лодка.

5.Използването на двигател с мощност по-голяма от максимално допустимата за конкретния модел надуваема лодка.

6.Влаченето на надуваемата лодка върху твърда повърхност.

7.Използването на лодката в нетрезво състояние.

Обслужване и съхранение

Избягвайте прекомерното повишаване на налягането в балоните на надуваемата лодка. Запомнете: то се влияе от дневните промени в температурата и атмосферното налягане. Избягвайте излагането на надуваемата лодка на прекомерна слънчева топлина.

Пазете балоните от проникване на вода.Ако това се случи, трябва след използването, да оставите лодката с отворени клапани, за да може да се изпари водата.

Пазете надуваемата лодка от попадане върху нея на гориво-смазочни материали и други корозивни замърсители.ПВЦ материалът е устойчив на влиянието на ГСМ, но тези вещества могат да оставят петна върху лодката,коита да развалят нейния външен вид. Маслените замърсявания и други подобни – лесно могат да се отстранят с вода и разтвор на етил ацетат в съотношение 1 към 2. Не използвайте абразивни почистващи препарати, и твърди четки!

След използване на надуваемата лодка, тя трябва да се почисти от попаднали боклуци и пясък.Замърсяванията трябва да се измият, след което лодката да се остави напълно да изсъхне преди да се прибере в чантата.

В края на сезона преди дългосрочното съхраняване, старателно почистете и изплакнете надуваемата лодка.Оставете лодката напълно да изсъхне, като я оставите с отворени клапани ,за да може ако има попаднала вода в балоните да се изпари.

Огледайте внимателно надуваемата лодка, проверете целостта и състоянието на компонентите. Ако е необходимо, можете да извършвате самостоятелно малки ремонти с помоща на ремонтния комплект.Самостоятелното изпълнение на по-сложни ремонти не се препоръчва, качествен ремонт може да се извърши само в специалезиран сервиз или от производителя.

Идеалният вариант за съхранение на надуваемата лодка е със леко надути балони.Но и съхранението в упаковъчната чанта няма да повреди лодката.

Съхранението на лодката може да стане както в студени помещения така и на стайна температура.Не допускайте стоенето на лодката при температури по-ниски от – 18Со и по-високи от +50Со.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *